יומן קורונה (16)

אולי אפשר לומר עכשיו שהגענו ל'אחרי החגים'. או שלא. כי אצלנו כל הזמן חגים, אחרי ולפני. היה פורים בלי עדלאידע, פסח בלי ליל הסדר, חול המועד בלי טיולים, יום השואה עם טקס בזום, יום הזיכרון כנ"ל, ערב יום העצמאות עם מצעד דגלנים מצומק ובלי זיקוקים (לא הלכנו לגבעה 'שלנו', לא היה טעם), יום העצמאות עם סיבוב רגלי בתחום המותר ועם ריחות מנגל מן המרפסות. עוד מעט ל"ג בעומר, שלא אתנגד לביטול המדורות שבו, ואחר כך שבועות, עם או בלי עוגות גבינה. אחר כך יהיה קיץ, שבו המסכות ימררו את חיינו בחום ובלחות, ואז – הופ: חגי תשרי. נראה מה יהיה. עדה ק., תפסיקי להתלונן.

כמו תמיד, סובבים הזיכרונות שלי סביב קולות. למשל הזיקוקים: זה לא רק קולות הנפץ מחרידי השלווה – אלא גם הקול המיוחד הזה (והלא בלתי נעים) שהזיקוקים משמיעים כשהם מתפוגגים ברקיע. או למשל האורז בבלון של הילד כשהיה קטן.

זה היה ככה: כשהילד היה בערך בן שנתיים, עוד לפני שאחותו נולדה, קנו לו הוריי בלון ענק לערב יום העצמאות. באמת ענק, ועד כדי כך כבד, שלא התנופף אל-על על החוט שלו, אלא דווקא כלפי מטה. בצבע לבן, עם רישום קטן אדום, אולי של מיקי מאוס. בתוכו היו גרגירי אורז שהרעישו בכל תנועה שלו. הילד היה מוקסם, וגם כל הסובבים אותו, חוץ ממני, שדמיינתי כל הזמן איזה רעש מבהיל ומעציב ישמיע הבלון כשיתפוצץ. אבל הוא לא התפוצץ באותו ערב, וטיילנו איתו (ועם הילד, ועם הוריי) ברחבי העיר, ברחובות המוארים. היינו אז אנשים לגמרי אחרים: צעירים, שמחים, אופטימיים. ביקום אחר. עדה ק., תפסיקי.

מה קרה לבלון בהמשך אני כבר לא בדיוק זוכרת – כנראה מה שקורה לכל בלון. הילד גדל בינתיים, אפילו אחותו שלא נולדה אז כבר גדלה מאוד, הוריי כבר מזמן אינם, ואנחנו לא צעירים ולא אופטימיים (טוב, תלוי את מי שואלים), ועוד הקורונה הזאת קפצה עלינו לבלבל את מוחותינו. אבל משום מה נזכרתי ברעש ההוא של גרגירי האורז בתוך הבלון המתוח. כמה רחוק הכול.

זהו, אין פואנטה. סליחה על החמיצות.

*

ויהי ערב ויהי בוקר, יום שישה עשר.

32 מחשבות על “יומן קורונה (16)

  1. הלוואי עלי… כל אותו לילה לא ישנתי. פיצוצים מחרידי שלווה כל זמן-מה, קולות חוגגים, שרים, צועקים, מנגנים מוזיקה ברחוב… לא נשמר באזור הזה כלום ודווקא ציפיתי לשלווה.
    וכן, לפעמים יש מקום לקיטור טוב 🙂

    אהבתי

  2. התקופה הזאת יותר מכל מעלה באנשים נוסטלגיה, זכרונות, מסקרן מאד למה. אולי פשוט כי עצרנו רגע, האטנו רגע את הקצב, וזה עולה מעצמו. וגם כמובן מעצם ההשוואה: איך היה אי פעם לעומת היום. באמת תקופה יוצאת דופן. ולא תמיד לרעה.

    אהבתי

  3. כאן הזיקוקים היו סיוט. סקאיי פחד השנה יותר מכל השנים ובנווה עמל היו זיקוקים עד אחרי חצות, מבתים פרטיים, עם רמקולים ומוזיקה מיז.. רח.. זוועות. באופן אישי תמיד שנוא עלי רעש וזקוקים במיוחד. אבל אוהבת רעמים.. זכור לי יום עצמאות אחד כשגל היתה בת שלוש או ארבע והצטופפתי עם אבא שלה ברחובות רמת השרון ופתאום מישהו ריסס אותנו בקצף המגעיל, אז אבא של גל רדף אחריו וצרח משטרה וקמה מהומה. ולא אתאר את ההמשך.

    אהבתי

    • שמענו זיקוקים, אבל מרחוק. לדעתי לא היו זיקוקים של העירייה, שבהם אני דווקא מאוד אוהבת לצפות ממקום מאוד אסטרטגי שמצאנו לנו.

      אהבתי

  4. אצלנו היו זיקוקים (אמנם בחסכנות יתרה) וחשבנו שזו יוזמה של מישהו מהשכונה, אלא שאחר כך נשמעו עוד זיקוקים מאזורים אחרים. אותם כבר לא ראינו, רק שמענו.
    יש לציין שכולם היו מאד חסכניים והורגש שזה ציון שמא הזיכרון שלנו התפוגג.
    למחרת עברו עם וניידות משטרה אמבולנסים ואופנועונים עם סירנות ומוזיקה. כולנו יצאו לנופף להם תודה, זה שיפר מעט את מצב הרוח.
    יותר מתאים לי חמיצות וממתיקות מופרזת.

    אהבתי

    • אם מתאימה לך חמיצות, הגעת למקום הנכון, ואפילו אם אני אתרשל בעניין זה, עדה ק. תמהר לתרום את חלקה ולמלא את החסר:)
      תודה

      אהבתי

  5. אנחנו בהחלט אחרי החגים ובאווירה של סוף חג הקורונה – למרות שיש סכנה מוחשית שניאלץ "לחגוג" אותה שוב בקרוב. לא חסרו לי כל כך הזיקוקים וההמונים ביום העצמאות – בטח שלא "על האש" (שבניגוד לציפיותיי לא הרחתי מסביבי) אבל בסוף יום העצמאות השתלט עלי דיכאון של יומיים ישיבה בבית בחוסר מעש…
    מקווים לטוב

    אהבתי

  6. איכשהו, במסגרת החמיצות הכללית שלי, יום העצמאות הוא כבר לא יום משמח, כפי שהיה פעם.
    השנה, במסגרת הסגר הכללי, תהיתי כיצד ירָאה יום העצמאות בסביבתי הקרובה.
    יש לנו שכן מאוּס ורע, חובב עומר אדם. תהיתי אם אזכה לשמוע עומר אדם בקולי קולות, שכן יום העצמאות הוא מאותם ימים שבהם חובה לשמוח – ואפילו החוק מתיר התעללות בשכנים ובעור התוף שלהם.
    לשמחתי, שררה דממה מכיוון השכן.
    ברחוב עברה "ניידת שמחה", עם באסים רועמים ואורות מנצנצים – עברה ונמוגה די מהר.
    ויום העצמאות הזה הזכיר יותר יום כיפור מאשר ימי עצמאות קודמים.
    אבל אני חושב, שזה אך ראוי.
    עם הקורונה והשלכותיה מצד אחד, עם החיבור נתניהו-גנץ מצד שני – אין לנו הרבה סיבות לעליצות.

    אהבתי

  7. אני דווקא מוצא בקורונה יתרונות,ליל סדר מצומצם וזריז,יום עצמאות שקט ורגוע,בלי ההמונים הנדחסים בלי פטישי הפלסטיק,בלי הצורך להזיז את האוטו מהחניה כי ההמון החוגג יתיז עליו ספריי וכל מיני מריעין בישין אחרים ובלי הריח של המנגל הזה. שתבוא קורונה פעמיים בשבוע מבחינתי.רוצה גם לציין שלא פתחתי טלויזיה עזבי טלויזיה,אני שהייתי מכור למילה הכתובה בעיתון,הפסקתי לקרוא עיתונים,לפעמים העיתון שוכב מקופל באריזתו עד הערב ! זה לא היה יכול לקרות בשום סיטואציה אחרת. הבת שלי לא האמינה שהיא רואה את זה.
    סיפור יפה סיפור הבלון
    טליק

    אהבתי

    • עיתון הארץ מגיע לכאן כל יום, אני בדרך כלל לא נוגעת, ותכופות מתחרטת כשאני כן נוגעת, כי הם מרגיזים, ובכוונה. ממילא אפשר לקרוא את הדברים החשובים באינטרנט, כולל באתר של עיתון הארץ עצמו, אבל ראש המשפחה אוהב לרשרש בגיליונות:)
      תודה

      אהבתי

  8. לצערי יש לנו כל כך הרבה סיבות לחמיצות בימים אלו ואז אני נזכרת בתמה של הנגמלים למיניהם "כל יום – ביומו…" ואז – קצת יותר קל. פתאום קפץ לי שאחד הטעמים שאני הכי אוהבת: זה חמוץ!)))))))

    אהבתי

  9. מותר להיות חמוצים לרגע, בתקופה הזו קל וחומר.
    אני זוכרת שהבלונים המלאים באורז היו עבים למדי, עם גומי מיוחד שיכולת להקפיץ כמו יויו….איכשהו הם היו שורדים להמון זמן, למורת רוחה של אימי.
    ואם כבר אורז, בזמן האחרון האורז לא מצליח לי בכלל, אולי זה האורז של פסח…אולי זו הקורונה, נדמה לי שאני מעדיפה אורז בבלון.

    אהבתי

  10. בשעטו"מ [בשעה טובה ומוצלחת] בקרנו היום את הנכדות והנכד. הן קיבלו הדרכה מפורטת מאמא שלהן על מותר ואסור. התמרפקנו כיאות, אין נשיקות. חיבוקים מעטים.. אבל הבאנו עבודות יצירה, צחקנו עם הבן השובב, שלבסוף ישב אתי וצייר יחד אתי.

    אהבתי

סגור לתגובות.